Liefdevol Leven

Genieten vanuit het hart

Petra Smitshuijzen

week33

Chateau de la Bourdaisiere

22 April 2011

tomaten in meer dan 400 variëteiten

Collage bij Chateau

Dat klonk zo bijzonder, dat wilde ik graag zien. Vanuit ons huis in Frankrijk in 2007, samen met mijn dochter, een d-tour gereden om daar een overnachting te maken. Het ligt in Montlouis niet ver van de plaats Tours, ten zuid westen van Parijs.


Het Chateau was een plaatje, wij sliepen in de hoeve ernaast. Een heerlijk ruime kamer. S'avonds hadden wij in die kamer een picknick gepland. Tja, de kamer kostte wel wat en dat wilden we compenseren met een goedkoop diner. Het ontbijt lieten we ons natuurlijk niet ontnemen, als echte dames van stand hebben we in de uitermate fraaie eetzaal ontbeten. Wat ons nog wel altijd bijgebleven is dat voor een 'scrambled egg' nog een supplement van € 8,-- gerekend werd.  Dus wees gewaarschuwd.


We hebben de groei van de verschillende tomaten kunnen zien in de tuinen. Wat een soorten! Van echt lelijke grote stuks tot lieve kleine rode minitomaatjes. Er was een winkel waar allerhande ingemaakte en andere tomaten lekkernijen te koop waren. Zelf kocht ik een paar zakjes zaad om mijn eigen tomaten kwekerij te beginnen. Dat heb ik de zomer erna geweten. Niet gewend om mijn eigen groenten te kweken had ik de planten veel te dicht op elkaar in de tuin neergezet. Daar het wel voedzame grond was overwoekerden de planten, en tomaten, elkaar. Maar wat heerlijk die zelfgemaakte tomatensoep en die verse kleine snoeptomaatjes. Dus let goed op dat je tomatenplanten genoeg ruimte geeft om lekker te kunnen laten groeien, een stok ter ondersteuning is ook verstandig. Zeker met grote soorten is dat echt nodig. Met de goede begeleiding en verzorging kun je zo weken van de eigen geteelde tomaten genieten.

Natuurlijk heb ik mij het boek "d'hier et d'aujourd'hui" met mooie foto's van daar aangeschaft en geniet ik nog steeds van de gekleurde tomaten.

www.chateaudelabourdaisiere.com

Wanneer je besluit te gaan is het plaatsje in de buurt, Amboise nog een aanrader. En het Aquarium du Val de Loire, daar kan je de karpers aaien.

Ga terug

* end of content *

site information

copyright 2010-2013 Liefdevol Leven • deze website is gerealiseerd door pixelliquid