Liefdevol Leven

Genieten vanuit het hart

Petra Smitshuijzen

week33

Brownies van Mariska

21 Februari 2010

niet te weerstaan

collage bij artikel brownies van Mariska

In 2008 kwam ik in aanraking met Mariska van Patisserie Juliette. Ik was op zoek naar een leuk adres waar ik mijn handen uit de mouwen kon steken.

Nadat ik een heerlijke zalmquiche bij haar had gekocht en daarvan had genoten heb ik de stap gewaagt om te vragen of ze misschien hulp kon gebruiken.

Aangezien ze nog niet zolang als zelfstandig ondernemer haar passie aan het uitvoeren was had ze niet de middelen om mij als werknemer aan te nemen. Toch wilde ik graag haar wat uurtjes in de week bijstaan, en zo geschiede. De donderdagen werden ingepland om haar de helpende hand te bieden met waar ze op dat moment hulp bij kon gebruiken. Ongeveer een jaar lang heb heerlijk kunnen mee helpen in een winkel die draait op het met liefde bereiden van hartige en zoete taarten.

Het helpen bestond onder andere uit de voorbereiding van de taartbodems, het carameliseren van de appels voor de heerlijke Tarte Tatin. Het bereiden en spuiten van de vulling voor de truffels en ze daarna in bevroren toestand door de chocolade en cacao laten rollen. Ik heb geleerd een mooie roos van marsepein te maken, nog een hele specialiteit, de eerste leek meer op een krop sla...... dit alles met (h)eerlijke, liefst biologische ingrediënten.

Het meedenken en praten over recepten was ook favoriet. Samen kunnen we daar uren over praten.

Ik heb respect voor Mariska, een spontane hardwerkende vrouw die het aandurft om in deze tijden haar hart te volgen en haar passie uit te voeren. Dit gecombineerd met het alleen opvoeden van haar zoon Kraiwin, wat niet altijd een ideale combinatie is.

En nu naar het hoogtepunt, de brownies, wanneer je deze hebt ontdekt wil je nooit meer andere brownies eten. Kijk eens op haar site en zie met eigen ogen haar met zorg uitgevoerde creaties. Nog beter, ga ze persoonlijk proeven!

www.patisseriejuliette.nl

Bedankt voor het mogen gebruiken van je mooie foto's!

Ga terug

* end of content *

site information

copyright 2010-2013 Liefdevol Leven • deze website is gerealiseerd door pixelliquid