Liefdevol Leven

Genieten vanuit het hart

Petra Smitshuijzen

week33

Tafeldekking kruiden

7 Juni 2010

wit en roze

collage behorend bij nieuwsitem "tafeldekking kruiden"

Met weinig materialen een gezellige tafel inrichten. Met een boeket waarmee je gelijk de aandacht trekt, kom je al een heel eind.

Kies kleuren die overeenkomen met je servetten. Hier heb ik om en om een witte en een roze tafelloper gebruikt met bijpassende servetten. Wanneer je geen stoffen servetten hebt zijn er ook mooie gekleurde papieren servetten te koop. Daarbij zijn vaak ook passende rollen papier te krijgen die dienst kunnen doen als tafelloper of tafelkleed. Of een leuke rol behang die je nog over had of ziet liggen in de uitverkoop bij een doe-het-zelf zaak kan daar ook goed voor gebruikt worden.

Er zijn overigens wel richtlijnen voor het opdekken van de tafel. De Etiquette Tafel Dekken.

Leuk om daar eens op te letten wanneer je een gezelschap ontvangt. Borden, bestek en glazen hebben zo hun vaste plekken. Zelfs is er een volgorde voor de gangen van het menu.

Dat doet mij denken aan een keer dat ik met mijn echtgenoot chique uit eten ging. Wij kregen een enorme bowl met onderin wat kleine garnaaltjes en stukjes vis. Het zag er mooi en lekker uit. Hongerig als wij waren begonnen wij te prikken en te eten. Wat wij niet wisten was dat dit bij de inhoud van de soep behoorde die later pas werd uitgeserveerd. Tja, voor je gevoel val je dan wel even door de mand. Gelukkig verzekerde de ober ons dat meerdere mensen dit was overkomen.

Ga terug

* end of content *

site information

copyright 2010-2013 Liefdevol Leven • deze website is gerealiseerd door pixelliquid