Liefdevol Leven

Genieten vanuit het hart

Petra Smitshuijzen

week33

Inrichting van de website

20 April 2011

mijn gevecht met cyberspace

collage van het ontwerptraject

Ruim 2 jaar geleden ontmoette ik Peter Emil van den Berg. Een enthousiaste vriendin had me hem aanbevolen voor het maken van een website. Peter en ik hadden afgesproken in een gezellig koffiehuis in Haarlem voor een kennismakingsgesprek. Onze communicatie verliep tot dan per mail en sms. Daar ik hem dus nog niet gezien had liet ik hem weten dat ik i.p.v. de anjer in het knoopsgat een paar paarse laarzen droeg. Wel spannend zo'n blind date.

Het was een inspirerend gesprek beiden vol bruisende ideeën en plannen voor de te ontwikkelen site. Ergens zaten de grote lijnen van de site al tijden in mijn hoofd, maar hoe krijg je dat visueel uitgevoerd op het internet.

En zo liep ik, nu figuurlijk, met mijn paarse laarzen afgelopen 2 jaar het pad om mijn eigen virtuele communicatie middel te ontwikkelen.

Peter begeleidde me met veel geduld om de ideeën aanschouwelijk te maken. De structuur werd door hem vastgelegd en daarna begon voor mij het echte gevecht. Zelf alles willen schrijven en intypen, fotocollages maken en plaatsen. Heel leuk werk, maar ergens sloegen mijn hersenen de handelingen om het in te voeren niet langdurig op. Bij uitleg kon ik het wel volgen, bij thuiskomst leek het alsof ik geheugenverlies had. Zeker wanneer er wat tijd tussen het invoeren van de gegevens in zat. Het gevecht bestond dus uit het loslaten en erop vertrouwen dat het ooit een mooie site zou worden tegen het regelmatig in een hoek willen gooien van het hele plan om de site visueel te krijgen. Maar zie hier, de aanhouder heeft gewonnen. En een hoop nieuwe begrippen rijker; subhomepages, grid, main image-static, HTML-codering, versleutelde lagen, de backend, nieuwe template, content-main. You'll name it, I'll know it!

Dit alles met veel dank aan Peter, die zijn naam in deze wel eer heeft aangedaan. Mijn rots in cyberspace.

Wanneer je een mooi verzorgde site wil, verzorgt door iemand die creatief en snel meedenkend werkt beveel ik je hem van harte aan.

www.pixelliquid.com

Ga terug

* end of content *

site information

copyright 2010-2013 Liefdevol Leven • deze website is gerealiseerd door pixelliquid