Liefdevol Leven

Genieten vanuit het hart

Petra Smitshuijzen

week33

Kleedje van beton

7 Juni 2010

Dus wanneer je geduldig bent

test

Wat te doen met een vloer die oud en van beton is. Een paar jaar geleden heb ik in Penningsveer bij het Fort Penningsveer een bunker gehuurd. Met het plan daar workshops te geven en van daaruit te gaan werken. Het was een idyllisch plekje. Rondom in het groen en in het water was het alsof je daar altijd werd omringt door het vakantie gevoel. De ruimte sfeervol maken was een uitdaging. Zo mooi als het buiten was, zo kil en koud waren de ruimtes van binnen.

De vloer oogde na het wegslopen van het zeil oud en grauw. Maar was wel praktisch omdat  het beton water en troep bestendig was. Geld uit te geven aan nieuwe vloerbedekking zat niet in mijn budget. Dus toen maar weer een creatieve gezellig makende oplossing gezocht. Ik vond een ‘nep’ kleedje op de vloer wel leuk. Eerst uitrekening waar het moest komen, alle kanten moesten op gelijke afstand van de omringende muren komen. Toen uitrekenen hoe groot de blokken moesten worden. Tja, dat is nog ingewikkeld als je ze niet gewoon recht doet maar diagonaal. Uiteindelijk toch de juiste tekenmethode gevonden om het passend te maken. Maar toen...... het afplakken en schilderen van de gekleurde vlakken. Omdat je niet in één keer alle blokken kan afplakken ivm het overlappen van de kruispunten moest daar ook over nagedacht worden. Een lieve vriendin die me kwam helpen werd er helemaal tureluurs van. Die baan wel, die niet, daar aan de linkerzijde daar aan de rechterzijnde. Om dat netjes en precies uit te voeren was nog een hele klus.

Maar het resultaat mocht er zijn. Het was net of er een groengeblokt kleed op de beton vloer lag. Omringt door een zwarte bies werd het echt een geheel.

Iets minder was het toen ik per ongeluk een pot verf om liet vallen en er een gedeelte helemaal groen was. Gelukkig kon ik snel handelen en de nog natte dunne uitgelopen plas weer redelijk snel verwijderen.

Dus wanneer je geduldig bent, rekenkundig inzicht hebt en heel veel afplaktape is het een leuke manier om een beton of houten vloer op te vrolijken.

 

Ga terug

* end of content *

site information

copyright 2010-2013 Liefdevol Leven • deze website is gerealiseerd door pixelliquid