Liefdevol Leven

Genieten vanuit het hart

Petra Smitshuijzen

week33

Als Godin in Frankrijk

Een droom werd werkelijkheid.

Alweer ruim 10 jaar geleden zagen wij in Frankrijk een geweldig huis aan de rand van de rivier de Lot. Kanoënd over deze rivier in het gebied de Aveyron zagen we het liggen tegen de berg. Het bleek gemeentebezit, ons werd geadviseerd de burgemeester te benaderen. Dat kan gewoon in Frankrijk. Deze zeer vriendelijke burgemeester liet ons het pand zien. Hij vroeg ons waarom wij eigenlijk zo vlak langs de rivier wilden zitten. En wees ons erop dat het behalve in de zomerperiode het een koude, natte en vooral schaduwrijke plek was zo tegen de berg. Hij vertelde vervolgens over een huis op de berg dat ook leeg stond. Maar (nog) niet te koop was. Liefde op het eerste gezicht! Wat een plek, wat een huis, wat een werk............ Het heeft uiteindelijk nog 5 jaar geduurd eer wij in de gelegenheid waren om het huis te kopen. Na verschillende gemeente vergaderingen en besluit tot verkoop van het pand waren wij eerste gegadigden om tot koop van het huis over te gaan. Het toeval wilde dat wij net onze hypotheek hadden veranderd en een bedrag hadden gereserveerd voor het geval dat wij inderdaad het huis van de gemeente mochten kopen.

Nu nog weer een aantal jaren verder voel ik mij als Godin in Frankrijk op ons speciale plekje boven op de berg. De grote verbouwing staat nog in de planning, de plannen liggen klaar. Als ik mijn ogen sluit visualiseer ik het geheel voor me. Toch is het nu ook genieten op de 1e verdieping in de kleine studio die ooit is gemaakt. De leefruimte combi keuken is wat klein, maar wel van alle gemakken voorzien. Een bankje, twee stoelen en een site-table voor de computer en een klein dressoir. We kunnen net langs elkaar heen om ons te verplaatsen. Maar wat is het er heerlijk. De vrijheid en blijheid van de natuur om ons heen maakt alles goed. Wat is het leven met de seizoenen daar goed toe te passen.

Nu verder dromen van de verbouwing, de nieuwe inrichting, het kunnen ontvangen van gasten. Want wat zou ik graag met anderen deze rijkdom willen delen. Inmiddels weet ik gelukkig dat niets voor niets gebeurd, ik blijf dan ook bij mijn gevoel dat ooit het huis weer in ere hersteld zal worden.

Graag deel ik vorderingen van onze Franse droom via de site. Misschien inspireert het je om ook te dromen. En erop durven te vertrouwen dat dromen omgezet kunnen worden in werkelijkheid.

collage

* end of content *

site information

copyright 2010-2013 Liefdevol Leven • deze website is gerealiseerd door pixelliquid