Liefdevol Leven

Genieten vanuit het hart

Petra Smitshuijzen

week33

Hemel voor kinderbed

30 Mei 2011

een veilig tentje

collage hemel kinderbed

Alweer drie jaar geleden waren we in blijde verwachting van ons 1e kleinkind. Kamertje zo goed als klaar. Alleen er miste nog een mooie hemel boven het kinderbedje. Eéntje die paste bij de sfeer van de kamer.  Dus op zoek naar geschikte stof om er een te maken. Die werd snel gevonden. Een mooie doorzichtige voile stof met kleuren verlopend van oranje/goud naar groen.

Tja en toen, iets om het aan op te hangen.... In gedachten zag ik het al voor  me, een mooie rechthoekvorm als een klein tentje boven het bed. Het idee uitgetekend en naar een ijzersmederij gegaan. Daar hebben ze keurig op maat een ijzeren frame met een ophangring voor me gemaakt.

Toen kon ik aan de slag om het te gaan bekleden. Zowel van buiten als van binnenuit moest het natuurlijk netjes afgewerkt. Dus allemaal driehoekjes en rechthoekjes die uiteindelijk aan elkaar genaaid werden. Een buitenkant en een binnenvoering. De voile stof ertussen verwerkt om nergens een onafgewerkt stukje te hoeven zien. Dat was nog een gepriegel.

Maar het is gelukt! De voile zit zo verwerkt dat bij de opening de mooie groene kleur zit, naar achterlopend gaat het over in het oranje/goud. Het geheel nog mooi afgewerkt met een changeant strik in oranje/groen.

Wanneer je zoiets wil maken, zorg voor voldoende stoflengte om tot aan de grond te komen. Dat geeft het een royale uitstraling.

 

Ga terug

* end of content *

site information

copyright 2010-2013 Liefdevol Leven • deze website is gerealiseerd door pixelliquid