Liefdevol Leven

Genieten vanuit het hart

Petra Smitshuijzen

week33

Bekleden picknickmand

24 November 2010

ook handig om spullen in op te ruimen

collage van mijn picknickmand

Deze heerlijk ruime mand met 2 deksels stond in de kringloopwinkel op me te wachten. In allereerste instantie trok het niet mijn aandacht door het onaantrekkelijke stofje waarvan de bekleding was gemaakt. Aangezien ik daar natuurlijk wel doorheen kan kijken, heb ik hem toch voor een paar euro mee naar huis genomen.

Het leek me wel handig om de binnenkant met een plastic voering te bekleden. Handig om schoon te houden. Maar wat zag dat er armoedig uit aan de buitenkant. Door het riet heen keek je naar de lelijke achterkant van het mooie blauwe rozenplastic. Dus daar ook maar weer een stofje tegenaan. Gelukkig heb ik inmiddels een verzameling aan lapjes waaruit ik een keuze kan maken. Het werd het blauw/magenta stofje. Nu nog de finishing touch met het magenta lint langs de bovenzijde. Om beide stoffen gelijk af te werken. Nog een leuk borduursteekje om alles aan elkaar te zetten en het resultaat mag er zijn.

Hoeveel stof je nodig hebt om te bekleden verschilt per mand. Houd rekening met het feit dat veel manden schuin uitlopen en bovenaan een grotere omtrek kunnen hebben dan de bodemomtrek. Wanneer je uitgaat van alleen een bodemomtrek voor je stof berekening kan het zo zijn dat je de rand bovenaan niet meer kan omslaan omdat de omtrek dan te krap is. Ook een inkeping bij de handvaten is nodig om de stof naar de buitenzijde om te kunnen slaan.

Maar wat is de mand zo leuk! Helemaal klaar voor de picknick. Maar ook enorm handig om spullen in op te ruimen die in de weg liggen.

 

Ga terug

* end of content *

site information

copyright 2010-2013 Liefdevol Leven • deze website is gerealiseerd door pixelliquid