Liefdevol Leven

Genieten vanuit het hart

Petra Smitshuijzen

week33

Creëren vanuit niets

Door de jaren heen heb ik mij verschillende manieren van creëren eigen gemaakt.

Het begon toen ik een jaar of 12, 13 was met het maken van kleding. Niks leukers dan lapjes zoeken en daarmee je eigen kleding ontwikkelen. Het was namelijk een heel proces. Soms eerst een stof vinden, soms eerst een idee hebben en dan op zoek naar de juiste stof en bijbehoren om mijn idee mee uit te voeren. En daarna nog stoeien om idee en stof tot de juiste uitvoering te laten komen.

Best lastig om wat ergens in je hoofd duidelijk aanwezig is, in de vorm van een beeld om te zetten in iets tastbaars, in dit geval een kledingstuk. Meestal met een hoop liefde en geduld kwam er uiteindelijk iets uit mijn handen waarmee ik tevreden was. Een lila winterjas van teddystof, een zuurstokroze paardrijbroek van babyrib, niks was me te gek. Liefst nog gecombineerd met bijpassende accessoires. Alles tot in detail uitgewerkt.

Met mijn voorliefde voor het uitwerken van ideeën ben ik altijd op zoek naar materialen om mee te kunnen creëren. Zo heb ik o.a. een bloemschik opleiding gevolgd om mij de basiskennis van het verwerken van bloemen eigen te maken. Een houtbewerking cursus om met grovere materialen te werken. Van het maken en bekleden van een opbergkist tot het zelf passe-partouts snijden en inlijsten van oude bloemenkaarten. Meestal onder vakkundige begeleiding van professionals. Niet altijd gemakkelijk. Vaak moet je eerst ervaren wat je struikelblokken zijn om daarna je kwaliteiten te ontdekken.

En in gevallen dat ik ideeën heb en ze niet zelf kan uitvoeren ga ik op zoek naar mensen die mijn plannen kunnen vormgeven. Dat vind ik ook erg leuk, om samen tot het maken van iets moois te komen. Zie bv. hiernaast eerst de tekening van de keukenkast op de muur zoals ik deze voor me zag. En daaronder hoe deze is geworden. In samenwerking met onze aannemer die mijn ideeën kon omzetten in technische tekeningen, is er die droom van een woonkeuken ontstaan.

collage

* end of content *

site information

copyright 2010-2013 Liefdevol Leven • deze website is gerealiseerd door pixelliquid