Liefdevol Leven

Genieten vanuit het hart

Petra Smitshuijzen

week33

Zand, zee, zijn

4 Februari 2010

even nodig om alles om je heen te vergeten

collage bij artikel

Soms heb je het gewoon even nodig om alles om je heen te vergeten. Heerlijk even uit te waaien en de wind door je haren voelen gaan. Lekker te genieten van de zomerzon die op je huid straalt.

Wat voor mens ben jij? Vallen jou de verschillende tinten blauw op die zich in de lucht en het water bevinden. Of ben je iemand die het heerlijk vindt om de zilte zeelucht te inhaleren en je daardoor lekker geschoond te voelen. Of voel je het zand onder je voeten en graaf je die nog even lekker in het natte rulle zand aan de vloedlijn. Zo heeft ieder wel een zintuig dat het sterkst aanwezig is.

De kalmerende rust die de kleur blauw biedt is aan het strand wel sterk voelbaar. Het is wel jammer dat we vaak allemaal tegelijk van die serene blauwe rust willen genieten. Zeker op de mooie dagen is het snel overbevolkt op het smalle stukje strand dat wij in Nederland bezitten.

Het strand bezoek ik daarom meestal op tijden dat niet iedereen daar te vinden is. Zo s’ochtends vroeg om met de hond te wandelen of later op de avond om toch die mooie zonsondergang eens te zien. Dat is de luxe van het vlak bij zee te wonen.

Maar zo aan het Egyptische strand een paar jaar geleden met mijn zus was het heerlijk genieten onder de prachtig vormgegeven parasols langs de kustlijn. Daar krijgt het uitwaaien aan het enorme strand met kristalhelder water wel een andere dimensie. Over de pier te lopen en de meest prachtige vissen te zien zwemmen geeft een gevoel van intense vrijheid.

Ga terug

* end of content *

site information

copyright 2010-2013 Liefdevol Leven • deze website is gerealiseerd door pixelliquid