Liefdevol Leven

Genieten vanuit het hart

Petra Smitshuijzen

week33

Tuinen van Monet

10 Juli 2010

wat was het er tijdens die meditatie mooi en stil

collage bij artikel

In 2002 tijdens een tuinenreis met mijn vriendin Inge ben ik er geweest. Toch heb ik er nadien nog verschillende keren in gedachten van nagenoten. Ik waande mij er laatst weer, toen ik naar een lezing ging over hooggevoeligheid. Tijdens een geleide meditatie kwam ik weer terecht in deze zeer inspirerende tuinen in Giverny. De avond bestond uit 3 korte meditaties. Tijdens deze meditaties werd je geleid naar een plek ergens in de natuur, voor mij dus de tuinen van Monet. Maar wat was het er tijdens die meditatie mooi en stil. Wat heerlijk om er te zijn zonder mensen. Om alles om je heen tot in detail in je te kunnen opnemen. De handgrote klaprozen waarvan je denkt dat ze niet echt zijn omdat je niet wil geloven dat ze zo groot bestaan. Ook het grote (tijdens de meditatie bijna lichtgevende gele) huis met de gekleurde kamers was verlicht en ik zag mijzelf daar schrijven en mensen ontvangen aan een grote tafel.

Het doel van de korte meditaties was om te ontdekken welke goede eigenschappen of kwaliteiten je bezat, bezit en zal bezitten. Voor mij waren het mijn scheppende, creatieve, invoelende, inspirerende, geduldige, sfeer creërende, intuïtieve, onderzoekende en genietende eigenschappen die ik vanuit mijn verleden kan realiseren. In het heden zijn mijn ondernemender instelling en het volgen van mijn hart het belangrijkst. Voor de toekomst zie ik mijzelf naar buiten treden om me te laten zien, te laten horen met als doel om mensen blij te maken.

Dit alles door mijzelf steeds op te laden met energie en ook in mijn eigen kracht te blijven. De meest belangrijke les voor mij was om te accepteren, dat ik ooit zelf dit pad heb gekozen en ik er dus ook bewust van mag genieten.

Want zoals ook op de avond werd gezegd: "hooggevoeligheid is een gave en wanneer je er goed mee omgaat kan het je een hoop mooie dingen opleveren".

Jammer genoeg zijn de foto's wat ouder en de kleuren niet helemaal optimaal. Toch voelt het, dat dit een belangrijk moment was om wel te delen op mijn eerste website artikelen. De Tuinen van Monet, een bron van inspiratie.

Ga terug

* end of content *

site information

copyright 2010-2013 Liefdevol Leven • deze website is gerealiseerd door pixelliquid