Liefdevol Leven

Genieten vanuit het hart

Petra Smitshuijzen

week29

Tibetan mala en fles 108

108 keer zingen

Vorig jaar met mijn verjaardag werd ik getrakteerd op een concert van Deva Premal & Miten door mijn zusje. Ik had nog nooit van ze gehoord. Maar door de cd die behoorde bij dit cadeau heb ik me vooraf kunnen inluisteren. Deva heeft een stem zo zuiver en helder als kristal. Miten's stem geeft een veilig en vertrouwd geluid. Samen klinken ze in balans.

In de schouwburg in Almere heb ik laatst voor de 2e keer op hun klanken kunnen meetrillen. Want dat is wat je doet wanneer zij zingen. Het meetrillen is nog sterker wanneer ze de zaal laten meezingen. Je voelt de energie door de zaal gaan. Wanneer ze om en om de mannen en vrouwen laten zingen voel je duidelijk verschil. Wanneer alles zich weer tezamen voegde, kippenvel.......

Bij het lied 'In the Light of Love' stond de hele zaal tegen het einde van het concert vanuit zijn hart mee te zingen. Ik dit keer omarmd met mijn zusje, tranen van geluk en zuivering. Tussen het concert vorig jaar en nu is er veel gebeurd.

Voor het 108 keer zingen van een van de mantra's gebruikte Deva haar Tibetaanse mala om te tellen. Toen realiseerde ik mij dat dit getal niet voor niks is. En daar de nieuwste fles van Aura-Soma ook nummer 108 is vond ik dit wel bijzonder. Bij Qi Gong worden oefeningen soms ook 108 keer uitgevoerd. Zoekend op internet naar info over de 108 kralen aan de mala vond ik antwoorden.

Er zijn zes zintuigen; zicht, geluid, geur, smaak, gevoel en bewustzijn. Vermenigvuldigd met drie reacties; positief, negatief of onverschilligheid maakt 18 "gevoelens." Elk van deze gevoelens kan zijn "gehecht aan plezier of los van plezier". Dus 2 maal 18 maken samen 36 gevoelens. deze kunnen elk worden gemanifesteerd in het verleden, heden of toekomst. Alle combinaties tezamen zijn een totaal van 108.

Het was duidelijk dat er veel werd los getrild en losgelaten tijdens het concert. In het begin waren er nog veel mensen aan het hoesten. Later kon het minuten doodstil zijn tussen het gezang in. Het olijf en turquoise chakra gebied waren weer meer in balans gebracht. Er kon daardoor meer klank, ofwel energie naar buiten komen via het groen en roze van het hart. Heling door muziek en klanken.

Fles 108 'Archangel Jeremiel' heeft de kleuren, turquoise en olijf. Het turquoise vertegenwoordigd de creatieve communicatie van het hart. Het olijf, de bitterheid uit het verleden die omgezet kan worden in hoop voor de toekomst. En in deze combinatie de mogelijkheid om tijdens het individuatie proces te zijn op de goede plaats, op de goede tijd, daarbij het goede te doen.

Ik kan Deva en Miten wel zien als de Hans en Grietje flessen van Aura-Soma. Tezamen verenigd door hun korale liefdes wijsheid. Fles 108 is een samenvoeging van deze flessen. De kleuren zijn hierin echter nog intenser, wat inhoud dat er nog meer licht in zit. Bij dit artikel eens geen foto's maar geluid en beeld.

'In the Light of Love'

Ga terug

* end of content *

site information

copyright 2010-2013 Liefdevol Leven • deze website is gerealiseerd door pixelliquid